4 tips voor betere vacatureteksten

Vacatureteksten zijn van groot belang voor de wervingscampagne. Maar werken ze ook effectief? Krijg je genoeg verkeer en de juiste sollicitaties binnen? Of slaan de juiste kandidaten je over?

Banenjacht psychologie – 5 stappen naar positiviteit

Onderbewust doe je dingen waar je geen weet van hebt. Maar mensen om je heen zien dat wel. Let daarom bij de zoektocht naar een nieuwe baan op je houding. Het zoeken van een baan kan – afhankelijk van hoe het verloopt – je humeur en je kijk op het leven flink beïnvloeden.

De top 5 fouten om te vermijden op je cv

Het schrijven van een goed cv is lastig. Je wil zoveel mogelijk vermelden om een goede indruk te maken. Er zijn echter ook zaken die belangrijk zijn om te vermijden. Zaken die het je eerder moeilijk dan makkelijk maken tijdens het solliciteren. Hebbes geeft je vijf tips om veel voorkomende fouten te vermijden.

Tinder voor de arbeidsmarkt

Het is geen verrassing dat het zoeken naar een nieuwe baan een tijdrovende bezigheid is. Het vinden van beschikbare vacatures en het versturen van je cv en motivatie is niet eenvoudig. Maar wat als er een eenvoudige app zou bestaan voor het vinden van een baan op dezelfde manier als Tinder voor de liefde doet?

Hoe je succesvol je eerste week bij je nieuwe baan door komt

De euforie van het aanbod is inmiddels verdwenen. Je bent inmiddels vertrokken bij je oude werkgever en nu sta je voor de eerste week in je nieuwe functie. Maar waar ga je eigenlijk beginnen?

Budgettips voor online wervingscampagnes

Hebbes Personeel komt regelmatig bij grote en kleine werkgevers over de vloer. En al heeft niet iedereen hetzelfde wervingsbudget we willen toch allemaal hetzelfde. Een zo groot mogelijk bereik voor onze vacatures. Maar hoe doe je dat als je niet kan beschikken over grote budgetten? Hebbes Personeel is gek op creatieve recruitment en helpt je met een aantal budgettips.

5 tips om LinkedIn in te zetten voor personeelswerving

Het werven van personeel is een stuk goedkoper met behulp van een beetje creativiteit. Zo kan je gebruik maken van gratis jobboards. Echter dekken jobboards alleen de actief zoekende werknemers. En dit is slechts 20% van de hele markt. Wil je een groter bereik en latent zoekende talenten werven, denk dan eens aan LinkedIn. Naast een aantal betaalde mogelijkheden om vacatures te promoten zijn er genoeg kansen om zonder budget je vacatures onder de aandacht te brengen. Hebbes geeft je vijf tips voor het werven via LinkedIn.

Wanneer plaats je vacatures op sociale media?

Sociale media worden steeds belangrijker binnen werving strategieën. Het is niet alleen een uitstekend kanaal voor employer branding, maar ook voor het vinden van nieuwe medewerkers. Maar hoe ga je dit uitvoeren en als je dat weet wat zijn dan de beste tijden om je vacatures te plaatsen. Je wil immers een zo groot mogelijk bereik.
“Eigenlijk doen we maar wat”.

MENU

HEBBES Personeel