Tinder voor de arbeidsmarkt

Het is geen verrassing dat het zoeken naar een nieuwe baan een tijdrovende bezigheid is. Het vinden van beschikbare vacatures en het versturen van je cv en motivatie is niet eenvoudig. Maar wat als er een eenvoudige app zou bestaan voor het vinden van een baan op dezelfde manier als Tinder voor de liefde doet?

Dat is in het kort het idee achter Jobr. De mobiele app die het Tinder swipe model integreerde in het sollicitatieproces. Jobr brengt kandidaten en recruiters snel en eenvoudig met elkaar in contact.

Voor kandidaten geeft de app een eenvoudige weergave van alle beschikbare vacatures. Registreren gaat eenvoudig met je Linkedin account. De app creëert automatisch een profiel gebaseerd op je werkervaring en vaardigheden.

Eenmaal afgerond kan je beginnen met het swipen naar nieuwe banen waarin je bent geïnteresseerd. Elke vacature heeft een profielpagina die je voorziet in informatie over het bedrijf, de gestelde eisen, hoeveel van je connecties bij het bedrijf werken en welke van je vaardigheden matchen met de functie.

Recruiters kunnen op eenzelfde manier zoeken naar kandidaten die zij geschikt achten. Is er interesse van beiden kanten? Dan ontstaat er een match en kan er met elkaar worden gesproken.

De app activeert gebruikers ook om interessante vacatures te delen met vrienden. Een van de functies binnen de app is om anderen op de hoogte te brengen van een vacature. Je vrienden kunnen op hun beurt de app downloaden en aangeven geïnteresseerd te zijn. Iedereen die een vriend aanbrengt en aan een baan helpt ontvangt van Jobr $1000,-.

Jobr Demo from Jobr on Vimeo.

18 jul 2014 | 09:27 uur | 0 reacties|

MENU

HEBBES Personeel